Menu

LOGO

 
Ben jij net als bijna iedereen een PlayStation 4-liefhebber? Natuurlijk, wie niet? PS4 heeft veel spannende games en betrouwbare functies, maar heeft ook bepaalde financiële limieten. Heb je ooit meegemaakt dat je met je PayPal-account geen nieuwe game voor je PlayStation 4 kunt kopen? Dat is een vervelende kwestie die plezier in de weg staat bij het uitproberen van nieuwe games.

Het kost moeite om een ​​nieuw spel te vinden om te spelen, en het niet kunnen spelen van het nieuw ontdekte spel kan irritant zijn. Wanneer PayPal weigert u nieuwe games te laten kopen en een nieuwe ervaring te laten beleven, ook al heeft het in het verleden vlekkeloos gewerkt en u heeft al een groot aantal games met hetzelfde account gekocht, dan bent u niet de enige. Omdat het een groot aantal mensen raakt, moeten we het probleem onderzoeken en oplossingen voor u voorstellen.

Als je iets niet kunt kopen met je PayPal-account op je PS4, hebben we een aantal methoden voor je uiteengezet die je kunt proberen.

Hoe te repareren dat PayPal niet werkt op PSN?

1. Zorg ervoor dat het probleem niet generiek is


Hoewel het zeldzaam lijkt, is het in het verleden voorgekomen. Vanwege terugvorderingsproblemen zijn de accounts van alle PS4-gebruikers bevroren. Het magazijn was snel om het probleem te verhelpen, maar het verhoogt de mogelijkheid dat het in de toekomst opnieuw gebeurt. Dus als u dit probleem ondervindt, moet u eerst het nieuws en internet raadplegen om te zien of het een wijdverbreid probleem is.

2. Onvoldoende balans

Zorg er ook voor dat u voldoende saldo op uw bankrekening heeft staan ​​om de aankoop te doen. De oorzaak van het betalingsprobleem kan een te laag of onvoldoende saldo zijn. Soms verliezen we tijdens het spelen van games uit het oog hoeveel geld we eraan hebben uitgegeven en verspillen we ons hele saldo, wat maar weinig mensen de moeite nemen om te controleren. Dus de volgende stap zou zijn om het rekeningsaldo te controleren. Ga door naar de volgende oplossing als het account volledig is opgeladen.

3. Wacht een dag

Als u uw factuur- of creditcardgegevens te vaak bijwerkt, kunt u geen aankopen meer doen. We stellen je irritatie op prijs omdat je je favoriete PS4-games niet kunt spelen, maar in dergelijke gevallen moet je mogelijk minstens 24 uur wachten voordat dit probleem is verholpen.

Dit is een van de meest kleine problemen waarmee u rekening moet houden, aangezien er in een dergelijk scenario een bericht op uw scherm wordt weergegeven waarin staat dat u uw creditcardgegevens niet kunt bijwerken omdat deze te vaak zijn bijgewerkt. Als de waarschuwing verschijnt, is het probleem hoogstwaarschijnlijk binnen 24 uur vanzelf verholpen en kunt u de volgende dag nieuwe artikelen kopen. Als dit echter niet het geval is, zoek dan naar een ander alternatief.

Terwijl u wacht op de volgende dag, doet u geen testaankopen of updates totdat de 24 uur voorbij zijn. In ieder geval is het raadzaam 24 uur te wachten; zelfs als het bericht niet onmiddellijk aankomt, kan het na een paar uur komen.

4. Gebruik alternatieve betalingsopties

Eerst moet u 24 uur wachten om te zien of het probleem is opgelost. Als Paypal nog steeds niet voor u werkt, moet u mogelijk een andere betaalmethode aan uw account toevoegen. Als u de nieuwe betalingsoptie wilt toevoegen, werkt u uw factuurgegevens bij en voert u nieuwe creditcard- of betaalpasgegevens in. Hiervoor kan ook een PSN-kaart worden gebruikt.

5. Voeg de betalingsgegevens opnieuw toe

Ga naar je systeeminstellingen, wis de huidige PayPal-betaalmethode en voeg deze opnieuw toe. Hierdoor zijn veel consumentenproblemen opgelost. De reden voor het probleem en hoe deze procedure het oplost, blijft een mysterie, maar het lost het probleem wel op, en dat is uiteindelijk het enige dat telt.

6. Controleer uw bestedingslimiet

Houd er rekening mee dat als je binnen 24 uur $ 50 uitgeeft van een nieuw account, de PS4 toekomstige betalingen via je PayPal-account kan beperken. Om veiligheidsredenen is de bestedingslimiet per dag voor een nieuw account standaard ingesteld op $ 50. Als u problemen ondervindt bij het betalen op een nieuwe rekening, is het een goed idee om de bestedingslimiet te controleren en te zien of u deze al hebt overschreden. De termijn wordt automatisch verlengd na de eerste twee of drie weken.

Als je de limiet hebt bereikt maar toch een aankoop wilt doen, kun je contact opnemen met de Sony-agent in je regio en vragen om de limiet te verhogen of te verwijderen. Zelfs als het 24 uur duurt voordat uw verzoek in uw systeem is verwerkt, wordt het probleem hiermee opgelost.

7. PayPal van de secundaire rekening verwijderen

Als je een PayPal-account hebt dat is gekoppeld aan een apart PSN-account, kan dit de oorzaak van het probleem zijn. Koppel uw account los van het secundaire account om te zien of dit het probleem verhelpt. Het wordt niet bevestigd door PayPal of PS4, maar gebruikers beweren dat PayPal slechts één PS4-account per handelaar kan valideren. Het voorkomt betaling voor meerdere accounts die voor dezelfde verkoper zijn aangemaakt.

8. Bekijk de betalingen die al zijn goedgekeurd.

Als je Paypal-account was gekoppeld aan je vorige PlayStation, zorg er dan voor dat je deze loskoppelt voordat je deze op PS4 gebruikt. U kunt het uit de lijst verwijderen door de onderstaande stappen te volgen:
  • Open instellingen.
  • Ga naar Betalingen.
  • Klik op Vooraf goedgekeurde betalingen beheren.
  • PSN verwijderen
Meld u daarna af bij uw account en voer het wachtwoord van uw PS4-console opnieuw in. Doe een proefaankoop om te zien of het probleem is opgelost.

Gevolgtrekking

We hebben geprobeerd om in dit artikel elke denkbare oplossing voor dit probleem op te sommen. Lees aandachtig om de beste oplossing voor u te vinden, aangezien u deze niet allemaal hoeft te proberen om het probleem op te lossen. Over het algemeen is het raadzaam om slechts één PS4-account aan één PayPal-account te koppelen en te voorkomen dat u uw factuurgegevens te vaak wijzigt, aangezien dit beveiligingsproblemen veroorzaakt en uw account wordt stopgezet. Als u hulp wilt van een PayPal-ondersteuningsmedewerker, kunt u bellen door hun nummer te bellen zoals aangegeven op PayPal Bellen.

Lees ook dit bericht: https://60cc87b6257e5.site123.me/blog-1/garmin-vo2-max-problemen

Go Back

Post a Comment
Created using the new Bravenet Siteblocks builder. (Report Abuse)